Nieuws

 • TRAINING ‘COMPETENT NAAR WERK’ GESLAAGD

  22 januari 2021

  Mooie resultaten van de eerste training ‘Competent naar werk’. Van de elf deelnemers hebben acht deelnemers een betaalde baan, zelfs in coronatijd! Reden voor een vervolg: in januari 2021 is de tweede online training ‘Competent naar werk’ gestart. De training duurt acht weken met als einddoel een passende baan. Merel is een van de deelnemers die vanaf november een arbeidsovereenkomst heeft.

 • Samen leren, werken en proosten op de toekomst

  05 november 2020

  Totaal hebben 12 deelnemers hun Entreeopleiding afgerond en hebben zij sinds vorige week een diploma op zak! Op De Kaardebol, de thuisbasis voor de lessen, was het leslokaal omgetoverd tot een gezellige ruimte met vlaggetjes, kaarsjes, een hapjes en drankje én genoeg ruimte om de 1,5 meter te borgen. Kortom; feest en samen proosten op de toekomst!

 • De mens achter GelreWerkt! in beeld

  02 november 2020

  Samen met een fllmploeg van Cedris was GelreWerkt! te gast bij de werkgevers Headlam en De Klavertuin waar kandidaten en sw-collega’s van ons werken. Een bedrijfsvideo waar werkgevers en medewerkers vertellen wat samenwerken met GelreWerkt! hen oplevert. Een geweldig eindresultaat met in de hoofdrol Jeroen en Desmond werkzaam bij Headlam, Josepha en Tony werkzaam bij De Klavertuin en Esther Hendriks, accountmanager bij GelreWerkt!.

 • Training COMPETENT NAAR WERK succesvol van start

  26 oktober 2020

  Eind september was de aftrap van de training ‘Competent naar Werk’ van GelreWerkt!. De start stond in het teken van kennismaking voor de deelnemers die op zoek zijn naar een passende baan. Om vervolgens gelijk aan de slag te gaan met de onderwerpen loopbaan en zelfleiderschap; de eerste stap richting werk. De deel-nemers ontvangen acht weken lang de training met als einddoel een passende baan.

 • Ontwikkeling is een stap dichterbij een baan

  10 september 2020

  Dat geldt zeker voor de kandidaten en sw-collega’s van GelreWerkt! die hun VCA certificaat hebben behaald. ‘Ontwikkelen om zo meer kans te maken op een baan, is waar wij op inzetten met onze dienstverlening. Het mes snijdt dan aan twee kanten: een goed opgeleide medewerker voor werkgevers en meer baankansen voor medewerkers, aldus Inge Vriezekolk, accountmanager bij GelreWerkt!.

 • Dawit leert in de praktijk timmermanskunsten bij de Groene Werkplaats

  13 augustus 2020

  Dawit, kandidaat van GelreWerkt! volgt sinds oktober vorig jaar bij Aventus Entreeschool een opleiding met als doel een betaalde baan in een kansrijk beroep. Dit is een onderdeel van het project ‘De kortste weg naar duurzaam werk’ en is een initiatief van GelreWerkt! en Aventus. ‘De opzet is maatwerk voor alle deelnemers, kleine klassen en leren in de praktijk. Dawit wil graag meubelmaker worden en hij heeft vanaf januari een stageplek bij De Groene Werkplaats. Nog geen meubels, maar ecologische woningen van hout bouwen’, aldus Maarten Jorna, consulent bij GelreWerkt! en aanspreekpunt voor de werkgever en kandidaat Dawit.

 • Je stem laten gelden bij jongerencoach Ellen van GelreWerkt!

  29 juli 2020

  Ellen van Dam, consulent en jongerencoach laat zich niet leiden door corona op het gebied van ‘haar’ jongeren: ‘In principe is de afspraak om zoveel mogelijk telefonisch te regelen met kandidaten van GelreWerkt! in deze tijd conform de geldende richtlijnen. Maar jongeren, en ik ook, hebben behoefte aan persoonlijk contact. Met de IJssel in de achtertuin is wandelcoaching een uitgelezen manier om jongeren op gepaste afstand te ontmoeten en te begeleiden. Houding en mimiek zeggen vaak meer dan 1.000 woorden.’

 • Kennisweek Sterk aan het Werk

  03 augustus 2020

  Van 21 tot en met 25 september is de online kennisweek ‘Sterk aan het Werk’. Een week vol inspirerende online activiteiten voor SW- en Participatiewetmedewerkers om te werken aan hun eigen ontwikkeling. Ontwikkelen is een van onze kerntaken en de kennisweek helpt met allerlei handvatten om leren op een leuke manier onder de aandacht te brengen en te houden. Immers, leren is ook leuk en werkt voor iedereen!

 • Centerrr is een jas die past voor Thomas

  03 juni 2020

  Collega Thomas heeft het al ruim zes jaar naar zijn zin bij de enige supermarkt in Almen. Tot 10 mei bekend als de Superrr en sinds 11 mei gaan zij door onder de naam Centerrr. Los van de naam, het gaat om de drie ‘R-en’ van Retail, Re-integratie en Relatie. En door veel dorpsbewoners uit Almen en omringende dorpen een begrip in de regio. Een volwaardige buurtsuper die wordt bestierd door passievolle medewerkers. Een daarvan is Thomas en hij vertelt graag over zijn werk.

 • Personeel nodig en sociaal ondernemen: check de Praktijkroute

  06 mei 2020

  Heeft u als werkgever personeel nodig en wilt u tegelijkertijd socialer ondernemen? Bied dan een werkzoekende vanuit de Participatiewet de kans om via de Praktijkroute binnen uw organisatie aan de slag te gaan. De Praktijkroute, die sinds 1 januari 2017 openstaat, maakt het eenvoudiger om mensen met een arbeidsbeperking een reguliere baan te bieden, met de ondersteuning die zij nodig hebben.En zeker ook ondersteuning voor de werkgevers. Bovendien bespaart deze extra toegangsroute u als werkgever administratieve rompslomp.

 • SZW besluit: geen verrekening NOW met loonkostensubsidie

  07 mei 2020

  Er komt geen verrekening van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) met loonkostensubsidie (LKS). Dat zegt staatssecretaris Van Ark in een brief aan de Tweede Kamer en dat is goed nieuws voor alle samenwerkingspartners van GelreWerkt!.

 • Een arbeidsovereenkomst voor onze kandidaat bij Regiomail

  01 april 2020

  ‘Een match die past voor onze kandidaat en werkgever Regiomail, dat is waar het in ons werk om draait’, aldus Rob Enzerink, accountmanager bij GelreWerkt!. Onze kandidaat is een jongeman, vorig jaar afgestudeerd en op zoek naar werk om als ontwerper / grafisch vormgever aan de slag te gaan. Dat lukte niet gelijk, maar door de inzet van hemzelf en de tussenkomst van GelreWerkt! heeft hij sinds maart een jaarcontract bij Regiomail!'

 • Onze dienstverlening voor kandidaten en werkgevers

  23 maart 2020

  Zutphen, Nederland, de wereld is in de greep van het coronavirus en het indammen van de verspreiding. Uiteraard heeft dit een ongelooflijke impact op ons leven en werk, zonder goed te weten welke stappen nog volgen en hoe lang het gaat duren. Zeker ook voor de mensen die vanwege een kwetsbare gezondheid extra risico lopen. De maatregelen hebben net als bij alle andere organisaties effect op onze dienstverlening.

 • Maatregelen tegen het coronavirus bij GelreWerkt!

  17 maart 2020

  GelreWerkt! neemt de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van haar medewerkers, kandidaten, relaties en samenwerkingspartners zeer serieus. Daarom volgen en hanteren we, zoals veel organisaties, de landelijke richtlijnen van het RIVM. Via onze site delen we de meeste relevante informatie aangaande de ontwikkelingen, die elkaar snel opvolgen, rondom de maatregelen tegen het coronavirus.

 • Kozijnenbouw Nederland bouwt verder aan uitbreiding

  26 februari 2020

  Eigenaren Marcel Overduin en Richard Noteboom van Kozijnenbouw Nederland in Eefde zetten in op duurzame circulaire bouwoplossingen. ‘Door de groei van onze onderneming zijn we op zoek naar enthousiaste collega’s. Maatschappelijk verantwoord ondernemerschap is voor ons een pré en zeker ook bij aanname van nieuw personeel’, aldus Overduin. Op dit moment zijn vijf kandidaten via GelreWerkt! aan het werk bij Kozijnenbouw Nederland. ‘Twee medewerkers hebben inmiddels een jaarcontract, twee kandidaten werken op basis van een proefplaatsing, één op een werkervaringsplek en binnenkort start nummer zes met een BBL-traject’, vult Inge Vriezekolk, accountmanager bij GelreWerkt! aan.

 • Nieuwe kansen voor arbeidsmarkt in de Stedendriehoek

  20 februari 2020

  Het afgelopen half jaar heeft GelreWerkt! met de inzet van ESF-gelden een leerwerktraject voor kandidaten opgezet, met als doel om werkkansen voor werkzoekenden te vergroten. Samen met mbo-school Aventus is er een unieke aanpak ontwikkeld om een groep van 50 kandidaten (inwoners gemeente Zutphen) een programma op maat te bieden met als doel voor hen ‘de kortste weg naar duurzaam werk’ in kansrijke beroepen in de regio. Beide organisaties zetten in op ontwikkeling en maatwerk, die passen bij de kandidaat en de vraag op de arbeidsmarkt.

 • Een arbeidsovereenkomst voor Joey bij Zilt-Bikes

  19 februari 2020

  Een mooi begin van het nieuwe jaar voor Joey: ‘Nooit meer naar school en een baan bij Zilt-Bikes!’ Joey heeft zijn diploma bij de Anne FlokstraSchool gehaald en na een stage een jaarcontract bij Zilt-Bikes. Frans van der Ven, stagebegeleider Anne FlokstraSchool vult aan: ‘Het is een mooie opstap voor zijn loopbaan. Zilt-Bikes en GelreWerkt! pakken de begeleiding over van school en samen met Joey zetten zij in op zijn ontwikkeling.’

 • Fijne feestdagen

  24 december 2019

  GelreWerkt! wenst iedereen mooie feestdagen en een bruisend, ondernemend en liefdevol Nieuwjaar! Wij kijken terug op een zeer bewogen eerste jaar. Een jaar van samen bouwen aan een nieuwe organisatie met medewerkers, werkgevers en samenwerkingspartners in de regio.

 • Directeur GelreWerkt! neemt afscheid

  17 december 2019

  Vanaf 1 januari 2020 is GelreWerkt! onderdeel van de gemeente Zutphen. Als gevolg daarvan vervalt de directiefunctie. Daarmee wordt de samenwerking met de huidige directeur Herman Roord beëindigd.

 • Kennismaken tijdens de Nationale Werkbezoekdag

  12 december 2019

  De Nationale Werkbezoekdag stond bij GelreWerkt! geheel in het teken van ontmoeten. Kennismaken met mensen die geïnteresseerd zijn in wat GelreWerkt! doet. Daar gaat ons ondernemershart sneller van kloppen!

 • Succesvol KENNIScafé GelreWerkt! voor relaties

  11 december 2019

  Maandag 18 november was de Meet & Eat bij GelreWerkt! het decor van het tweede KENNIScafé. Overheerlijke belegde broodjes en soep stonden gereed en werden tijdens de inloop genuttigd door de ruim 40 deelnemers. Het tweede KENNIScafé stond in het teken van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) en nieuwkomers op de arbeidsmarkt.

 • Vanaf nu als HARRIE© aan de slag

  13 november 2019

  Tijdens het eerste KENNIScafé van GelreWerkt! werd er onder andere de workshop ‘Ik ben Harrie’ aangeboden. Deze workshop heeft veel relaties geïnspireerd om daadwerkelijk ook een ‘Harrie’ te worden. Begin november hebben tien relaties de tweedaagse training met goed gevolg afgelegd en uit handen van trainer Theo Duijker en Herman Roord, directeur GelreWerkt! hun certificaat ontvangen.

 • Samen maken we Social Return eenvoudiger voor bedrijven

  09 oktober 2019

  Overheden in Gelderland en Overijssel gaan dezelfde regels gebruiken voor Social Return. Hierdoor wordt het voor bedrijven een stuk eenvoudiger om aan de voorwaarden te voldoen en kunnen ze meer mensen helpen die moeilijk aan werk komen. ‘Een belangrijke samenwerking. Bedrijven willen vaak wel, maar het wordt ze nodeloos ingewikkeld gemaakt met verschillende regels. Hoe eenvoudiger het is voor bedrijven, hoe meer mensen we kunnen helpen.’ aldus voorzitter VNO NCW Midden Marcel Hielkema.

 • Samen met Bilal en Arriva genomineerd voor de ESF-Award

  02 oktober 2019

  Met trots delen we dat GelreWerkt! samen met nog 10 projecten in Nederland is genomineerd voor de ESF-Award. De reden dat we zijn genomineerd, is dat we een succesvolle werkwijze hebben die bijdraagt aan een nieuwe toekomst voor statushouders. Consulenten Dieuwertje Spikker en Maarten Jorna begeleiden statushouders, zodat zij kunnen bouwen aan hun toekomst. Zo ook Bilal. U stemt toch ook!

 • Samen socialer ondernemen werkt

  22 augustus 2019

  QMWerkt! is opgericht door Edwin Hendriks met als doel een plek te creëren waar mensen weer werkritme, kennis en ervaring kunnen opdoen. Kortom van arbeidsmatige dagbesteding, via beschutte werkplekken naar een reguliere en betaalde baan. Dit sluit naadloos aan bij de missie van werkbedrijf GelreWerkt!: Inzetten op individuele ontwikkeling van kandidaten en samenwerken met lokale en regionale bedrijven om voor werkzoekenden en mensen die vallen onder de Participatiewet een passende baan te vinden.

 • Een passend partnerschap: samenwerkingsovereenkomst JOB4S en GelreWerkt!

  07 augustus 2019

  Eddy Verschuren, mede-eigenaar van JOB4S verkeersregelaars en Herman Roord, directeur GelreWerkt! hebben de samenwerking bekrachtigd met een overeenkomst. ‘De samenwerking is prettig en dat maakt het tot een passend partnerschap. Ons doel is om in september met de eerste screening van kandidaten te beginnen, zodat we ons personeelsbestand met 15 tot 20 verkeersregelaars per jaar kunnen uitbreiden’, aldus een enthousiaste Verschuren.

 • Jan en Sigrid aan de slag met digitalisering bouwarchief Zutphen

  01 juli 2019

  De gemeente Zutphen is druk bezig met het digitaliseren van het bouwarchief. Sinds mei zijn Sigrid en Jan via GelreWerkt! bij dit project aan de slag gegaan en ze gaan als een speer. Wij zochten Jan en projectleider Niels op in de repro-kamer van de gemeente.

 • IJsselzorg krijgt keurmerk sociaal ondernemen van Laura Werger

  25 juni 2019

  IJsselzorg uit Zutphen heeft het certificaat Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) ontvangen.

 • GelreWerkt! adviseert bedrijven in het proces naar behalen certificaat Prestatieladder Sociaal Ondernemen

  12 juni 2019

  GelreWerkt! adviseert bedrijven in het proces naar het verkrijgen van het certificaat Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Zo ontvingen afgelopen week Albert Kars van schoonmaakbedrijf DeltaCare en Hans Bosveld van bouwbedrijf BrederDanBouw van wethouder Laura Werger het certificaat Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

 • Bilal aan de slag bij Arriva

  04 juni 2019

  Binnen enkele jaren nadat hij naar Nederland kwam, staat Bilal op het punt zijn examen voor het chauffeursdiploma personenvervoer af te leggen.

 • Het eerste Kenniscafé van GelreWerkt!

  06 juni 2019

  Afgelopen maandag 27 mei vond ons allereerste Kenniscafé voor Zutphense ondernemers en werkgevers plaats.

 • 100 dagen samenwerking met BlueView

  17 april 2019

  Op 10 april werkten wij 100 dagen samen met BlueView in Zutphen!