Online banenmarkt succesvol met uitbreiding van een virtueel platform

4-06-2021

De vierde editie van de Online banenmarkt in onze regio stond dinsdag 1 juni in het teken van elkaar spreken en zien! Dit was namelijk virtueel mogelijk op het platform wonder.me waar werkgevers en werknemers met elkaar het gesprek konden voeren. Een pilot om meer interactie tussen werkgevers en werkzoekenden tot stand te brengen.

De banenmarkt is een online ontmoetingsplek voor werkgevers en werkzoekenden via een besloten LinkedIn groep én deze editie is aangevuld met het platform wonder.me. Het voordeel is dat werkzoekenden zonder LinkedIn profiel nu ook mee konden doen via het platform. De eerste reacties van zowel de werkgevers als de werkzoekenden zijn positief. Vanuit de werkgevers: ‘Het is een mooi medium om met werkzoekenden in gesprek te gaan en ook om even bij te praten met andere werkgevers die aanwezig waren. Net een netwerkbijeenkomst.’

Geluiden van de werkzoekenden waren: ‘Fijn om echt het gesprek te voeren, ook al was het best spannend. Het was daarom prettig dat mijn consulent meekeek. Het is echt een enorme goed middel om in gesprek te komen met organisaties die mensen zoeken!’ Een andere werkzoekenden heeft alleen het platform bezocht en gaf aan: ‘Het is een boost voor mijn zelfvertrouwen! En op het platform waren medewerkers van de organisatie aanwezig die me op weg hielpen. En ik heb nog een goodiebag gewonnen ook! En een nieuwe baan vinden gaat me zeker lukken!’

Eerste resultaten

Er staan al vier sollicitatiegesprekken gepland! Inmiddels zijn er al bijna 1.000 leden en zijn er ruim 120 vacatures gedeeld. De ‘zichtbare’ werkzoekenden tussen 13.00 en 15.00 uur die actief waren op het platform en in de LinkedIn-groep bedroeg 44 personen. De niet-zichtbare werkzoekenden zijn mensen die de vacatures volgen en contact opnemen met het bedrijf zelf of met hun consulent. Dit is een grote groep en nog steeds actief in de groep. Uiteraard deelt de projectgroep de verdere resultaten in de groep Online banenmarkt Stedendriehoek en Noordwest Veluwe. Klik hier om lid te worden van de LinkedIn-groep.

Volgende editie Online banenmarkt

De volgende Online banenmarkt staat na de zomerperiode gepland. De projectgroep neemt alle bevindingen van de werkgevers en de werkzoekenden mee in de evaluatie. Zodat na de zomer de pilot met het virtueel platform verder kan worden uitgebouwd tot wellicht een hybride banenmarkt. Dit ook door de verdere versoepelingen van de coronamaatregelen.

Nieuwsgierig naar het platform wonder.me dat we hebben ingezet? Bekijk dan onderstaande video met de instructies.