Chloë is op haar plek bij Gelre ziekenhuizen

12-09-2023

Deze maand, september is het precies een jaar geleden dat Chloë is gestart als facilitair medewerker bij Gelre Zutphen. Reden genoeg om eens even langs te gaan bij Chloë en haar en haar directe collega’s te vragen hoe het gaat.

‘Ik heb leuk en afwisselend werk en fijne collega’s! Wat ook fijn is dat er ruimte is om te ontdekken wat ik nog meer kan’, zo begint een enthousiaste Chloë te vertellen. 

Chloë bij koffieautomaat met collega's
Chloë samen met Hennie Tinge, Teamleider Voeding & Textiel Wessel van Hardeveld, Service Manager Voeding & Textiel

Mijn werkdag

Chloë: ‘Mijn werkdag begint om 8.30 uur en dan start ik met de koffieronde. Alle 16 koffieapparaten onderhoud en vul ik bij. Zo heb ik vanochtend samen met de monteur -van het bedrijf waar wij de koffieapparaten van hebben- weer geleerd hoe ik een bepaald onderdeel nog makkelijker kan schoonmaken en terugplaatsen. Zo leer ik elke dag.’ Naast de koffieronde verzorgt Chloë ook alle textiel, die in een ziekenhuis worden gebruikt en vult zij de broodserveerwagen aan. Patiënten kunnen hiervan een keuze maken voor het ontbijt en de lunch.

Passend werk

Wessel van Hardeveld, Service Manager Voeding & Textiel bij Gelre ziekenhuizen Apeldoorn/ Zutphen: ‘Als werkgever in de regio vinden we het belangrijk om iedereen een kans te geven op werk dat past. Samen met GelreWerkt! en Chloë hebben we gekeken naar haar talenten en ontwikkelmogelijkheden. Wij hebben werkzaamheden samengevoegd die passend zijn voor Chloë. We zijn gestart met 16 uur en sinds augustus werkt Chloë 26 tot 28 uur en breiden we in overleg de werkzaamheden uit.’

Textiel

Chloë legt graag uit wat er met ‘textiel’ precies wordt bedoeld: ‘Al het textiel dat niet voor de schoonmaak wordt gebruikt, wordt door een wasserette gewassen. Dagelijks wordt er textiel opgehaald en gebracht en samen met mijn collega’s zorgen we ervoor dat het op de juiste plekken komt te liggen. We hebben veel verschillende kleding; medewerkers met een medische functie dragen witte kleding en niet-medisch medewerkers dragen witte kleding met oranje accenten. Ook hebben we nog operatiekleding: blauw voor de operatiekamer en groen voor de poli. Dan is er nog het zogenaamde platgoed. Dat zijn lakens, slopen, handdoeken en alles wat nodig is voor operatie.’

Over Gelre

Totaal werken er 3.600 medewerkers en vrijwilligers bij Gelre. Er zijn zeven locaties; twee topklinische ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen, vijf buitenpoliklinieken in Lochem, Doesburg, Dieren en Epe en een Diagnostisch Centrum in Apeldoorn. ‘We zijn letterlijk en figuurlijk het hart van de zorg in onze regio. En daar zijn we trots op!’ Op www.gelreziekenhuizen.nl leest u meer over Gelre ziekenhuizen. 

Net als Chloë op zoek naar passend werk? Neem dan contact met ons via contact@gelrewerkt.nl of 0575 - 595 700. Dan zetten we samen in op een baan die past. Of als werkgever uw personeelsbestand duurzaam uitbreiden? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers. Zij helpen u graag!