Feestelijke uitreiking PSO-certificaat aan Favorabel door burgemeester

10-09-2021

Op een zonovergoten dag reikte burgemeester Annemieke Vermeulen het PSO-certificaat uit aan Angela en Cees Bossenbroek, de eigenaren van Favorabel | WWIB Zorg op maat. En niet de eerste de beste, maar een PSO-trede 3 en 30+ certificering. ‘We zijn enorm trots dat we dit met zijn allen hebben gerealiseerd’, aldus een enthousiaste Angela Bossenbroek.

Annemieke Vermeulen: 'Een topprestatie om gelijk trede 3 en 30+ te behalen! En zoals Angela het zelf al verwoordde; een prestatie van alle medewerkers.’ Organisaties met een PSO-certificering worden landelijk herkend als een sociale onderneming en vergroot bijvoorbeeld de kansen bij gunningen. Tegelijkertijd zetten deze bedrijven zich in om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen in de arbeidsmarkt. De 30+ houdt in dat meer dan 30% van de medewerkers uit kwetsbare groepen in dienst zijn.


Hartenmens

Na de uitreiking van het certificaat was er een moment om zowel Angela, Cees en alle aanwezige medewerkers extra in het zonnetje te zetten. Uiteraard met een mooie bos bloemen en hartelijke woorden van de burgemeester: ‘Als team maken jullie Zutphen en de samenleving nog socialer. En dat wordt beloond met een passend PSO-certificaat. Ook bij GelreWerkt! en de gemeente Zutphen blijft dit niet onopgemerkt.’ Angela vult aan: ‘Als je onderneemt vanuit je hart en hoofd is het eigenlijk, in ieder geval geldt dat voor ons, vanzelfsprekend dat je sociaal onderneemt.’

PSO

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties sociaal ondernemen, gericht op de werkgelegenheid voor kwetsbare groepen. Voor bedrijven met het PSO-certificaat vergoot het de kans op gunningen vanuit de overheid en voor mensen ontstaan er meer mogelijkheden voor werk. Bovendien kunnen bedrijven met een PSO keurmerk deels voldoen aan de social return verplichting bij aanbestedingen. Angela: ‘Wat ook fijn is dat we de PSO-voucher van FactorWerk ter waarde van €2.500,- als bijdrage voor het auditering- en certificeringstraject hebben ontvangen en ingezet. Dat is goed geregeld in onze arbeidsmarktregio.’

Favorabel | WWIB Zorg op maat

De letters WWIB staan voor Wonen, Werken en Individueel Begeleiden. En Favorabel is de winkel waar onder andere handgemaakte artikelen worden gemaakt en verkocht. Zowel sw-medewerkers als werkzoekenden van GelreWerkt! werken hier met veel plezier. Werkzoekenden doen op een prettige en doeltreffende wijze werkervaring op om een volgende stap richting betaald werk te zetten. ‘Als zorgverlener werd ik opeens zelf geconfronteerd met mijn eigen beperking. Dat was voor ons de reden om in 2016 zelf een zorgonderneming op te zetten voor talentvolle mensen met een begrenzing. Immers iedereen heeft talent en kan wel iets minder goed dan een ander. En dan is geweldig dat het met dit PSO-certificaat wordt erkend! Daar ben ik enorm trots op.’ Klik hier om de site van Favorabel | WWIB Zorg op maat te bekijken.

Wilt u net als Favorabel ook uw PSO-certificering behalen met een voucher van FactorWerk ter waarde van €2.500,-? Neem dan contact op met onze accountmanager en PSO-adviseur Esther Hendriks, zij helpt u graag bij de aanvraag en voorbereiding. Voor meer informatie over de voucher klikt u hier.