Martijn kent de kneepjes van het bakkersvak

2-04-2025

Martijn werkt al bijna 20 jaar bij Driekant. Een biologische bakkerij en ambachtscentrum in Zutphen. Een bakkerij die haar doelstelling duidelijk neerzet: mooie en eerlijke producten maken waar maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staat. Martijn geeft ons een kijkje in de bakkerskeuken van Driekant.

De start van Martijn bij Driekant

‘Bijna 20 jaar geleden ben ik hier aan de Lange Hofstraat begonnen bij de bedrijfshuishouding. Daarna ging ik alles dat wordt gebruikt door de bakkers om broden te maken, schoonmaken. Toen werkte we hier in één pand aan de Lange Hofstraat. Nu zijn het drie panden die met elkaar verbonden zijn. En is er ook nog een winkel en lunchcafé bijgekomen aan de Lijmerij achter het station.’ 

(Bij-)leren en werken

Naast het afwassen doet Martijn inmiddels veel meer werkzaamheden: ‘Ik help ook bij het opzetten van de kast, kook havermout, gerst en rijst en ik help de bakker bij het opbollen van broodjes. Het opzetten van een kast, houdt in dat we de bevroren broodjes, die nog niet zijn gerezen, netjes op platen plaatsen. De platen gaan naar een koelkast, om op het goede moment te ontdooien en te rijzen. De bakkers bakken de broodjes dan ’s nachts zodat ze de volgende dag vers in de winkel liggen. De gekookte rijst wordt gebruikt om glutenarm brood mee te maken.’

Administratieve klussen

‘Alle werkzaamheden vind ik leuk om te doen. Vooral de afwisseling maakt het leuk. Zo controleer ik ook de pakbonnen van de binnengekomen ingrediënten. Ook zorg ik ervoor dat alle binnengekomen goederen op de juiste plek wordt geplaatst. Naast hard werken, vind ik het ook leuk om grapjes te maken met collega’s. Dat maakt het werken nog leuker! En wat het werk ook leuk maakt dat we altijd per groep samen lunchen.’

Sporten om fit te blijven

Doordat Martijn de hele dag op de been is, zorgt hij ervoor dat hij lichamelijk fit is. ‘Ik werk 5 dagen in de week en ik kom altijd lopend naar mijn werk. Het is fijn om mijn werkdag te beginnen en eindigen met een wandeling. Daarnaast sport ik ook nog twee keer per week. Sporten en de mensen waar ik mee sport in de sportschool doen me goed. Oh ja, en naast werken, vind ik het ook fijn om op vakantie te gaan’, vertelt Martijn enthousiast.

Fijne werkplek en werksfeer

‘Met veel plezier doe ik mijn werk en werk ik samen met leuke collega’s. Als ik ergens mee zit, kan ik dat bespreken met de bakkers en Rosa (coördinator en coach bij Driekant). Ook kan ik met mijn vragen terecht bij mijn consulent Chanique van GelreWerkt!. En het feit dat ik hier al bijna 20 jaar werk, zegt genoeg.’

Driekant in het kort

Driekant biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wat de combinatie van maatschappelijk ondernemen en professionele bakkerij versterkt. Zij bieden niet alleen werk, maar ook training en persoonlijke ontwikkeling, met aandacht voor kunst en lichaamsbeweging. Ook levert Driekant producten aan lokale bio-supermarkten en biologische winkels in het hele land. Op www.driekant.nl leest u meer over Driekant. 

Wilt u net als Driekant uw personeelsbestand duurzaam uitbreiden? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers. Zij helpen u graag!