Een werkplek die meer dan past voor Cea

24-06-2021

WWIB Zorg op maat en Favorabel zijn onlosmakelijk verbonden. De letters WWIB staan voor Wonen, Werken en Individueel Begeleiden. En Favorabel is de winkel waar onder andere handgemaakte artikelen worden gemaakt en verkocht voor de tuin en het huis. Hier werken Cea en nog zes sw-medewerkers van GelreWerkt!, namelijk Jessica, Rob, Karen, Jhonny, Ingrid en Alex. Ook werken er kandidaten van GelreWerkt! die op een prettige en doeltreffende wijze werkervaring opdoen om de stap richting betaald te maken.

De werkplek

Eerst leggen de bedenkers, Angela en Cees Bossenbroek uit waar zij als eigenaren van WWIB & Favorabel voor staan. ‘Elke dag zetten we ons in om maatwerk en ondersteuning op het gebied van zorg en werkleertrajecten voor onze medewerkers te leveren. Dat doe ik samen met mijn man Cees en een team van professionals. En Favorabel is de winkel waar je handgemaakte producten vindt voor je tuin en huis. Misschien wel de leukste winkel van Zutphen’, vertelt een enthousiaste Anja Bossenbroek. ‘Met onze organisatie bieden we een veilige werkplek voor iedereen. En niet alleen een werkplek, maar ook een plek waar je sociaal even kan bijtanken. Bijvoorbeeld in de pauze samen koken en eten. Maar ook een luisterend oor en hulp bij persoonlijke ontwikkeling of bij een zorgvraag. We helpen dan de juiste deur te openen zodat het gelijk goed geregeld is.’

Het ontstaan van WWIB Zorg op maat

Angela en Cees werken al meer dan 35 jaar in de zorg. Toen Angela in 2008 de diagnose kreeg dat ze een spierziekte had, veranderde dat haar leven en dat van haar gezin. Toen kwam ze er ook achter wat ze allemaal moest ondernemen om de juiste zorg te ontvangen. ‘Als zorgverlener werd ik opeens zelf geconfronteerd met mijn eigen beperking en wat er voor nodig was om de juiste zorg te krijgen. Ik heb bijna twee jaar gerevalideerd, en daarna hebben Cees en ik besloten om zelf een zorgonderneming op te zetten voor talentvolle mensen met een beperking. Immers iedereen heeft talent en kan wel iets minder goed dan een ander. Door mijn eigen ondervindingen is het bij WWIB - Flavorabel zo dat onze zorg niet stopt na werktijd. Als er hulp thuis nodig is, gaan we daarover in gesprek en helpen we onze medewerkers met de juiste hulpvraag te stellen.’

Vincent van Gogh

Het tv-programma ‘Holland van boven’ heeft een video gemaakt over hoe WWIB – Favorabel te werk gaat. In de video legt collega Cea ook uit hoe zij vogelhuisjes, bewaarblikjes en klompen omtovert tot kunst, als een heuse Vincent van Gogh van Zutphen. Op de vraag waarom het nou zo een fijne werkplek is, antwoord Cea kort: ‘Cees en Angela zijn topmensen! Ik kan zijn wie ik ben en ik heb nu rust.’. Klik hier om de video bekijken.

Mijn werkzaamheden

‘Mijn werk is heel afwisselend. De ene keer help ik in de winkel en een andere dag werk ik in het atelier waar ik dus als Van Gogh bijvoorbeeld vogelhuisjes beplak met stukjes papier. Het resultaat is dan echt een kunstwerk waar ik trots op ben. En deze zijn dus gewoon te koop bij Favorabel. Ook help ik mee in de pauze om bijvoorbeeld een lekkere soep te maken om daarna samen te gaan lunchen. Door de structuur van het werk en fijne werkplek met leuke collega’s heb ik rust in mijn hoofd. En vanaf 1 mei een arbeidsovereenkomst op zak is natuurlijk de kers op de taart’, aldus een tevreden Cea.

Bent u als werkgever benieuwd wat GelreWerkt! voor u kan betekenen op het gebied van arbeidsmarkt gerelateerde vragen? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers, zij helpen u graag!