GelreWerkt! is een gecertificeerde PSO-adviseur rijker

22-02-2022

Esther Hendriks, accountmanager bij GelreWerkt! is samen met 7 accountmanagers uit de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noordwest Veluwe geslaagd voor het landelijk examen PSO-adviseur. ‘Graag feliciteer ik Esther van harte! Een mooie prestatie die zeker gaat bijdragen aan nog meer sociaal ondernemerschap in onze gemeente en arbeidsmarktregio’, aldus Laura Werger, wethouder gemeente Zutphen en bestuurslid FactorWerk.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

PSO laat zien in welke mate organisaties zich sterk maken om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, duurzaam aan het werk te helpen en te houden. De PSO is een meetinstrument dat ontwikkeld is in samenwerking met TNO. PSO als instrument behoort toe aan PSO-Nederland. Werger vult aan: ‘Organisaties met het PSO-certificaat worden landelijk herkend als een sociale onderneming en dit vergroot bijvoorbeeld de kansen bij gunningen. Tegelijkertijd zetten deze bedrijven zich in om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen in de arbeidsmarkt. Dubbel voordeel dus!’

Resultaten

Voorafgaand aan de uitreiking deelde Marc van Zanten, projectleider Social Return en Sociaal Ondernemerschap bij FactorWerk de resultaten in onze arbeidsmarktregio tot nu toe: ‘De inzet van onze PSO-vouchers ter waarden van €2.500,- voor werkgevers is succesvol. De vouchers hebben al 18 nieuwe PSO-gecertificeerde ondernemingen opgeleverd én nog eens 12 organisaties bevinden zich in de voorbereiding op de audit. Met het allerbelangrijkste resultaat dat hierdoor bijna 50 mensen een passende en duurzame werkplek hebben en weer volledig meedoen in de maatschappij.’ Aansluitend namen alle geslaagden het PSO-diploma en de felicitaties van Katja Ünlütürk, kwartiermaker bij FactorWerk, in ontvangst.

PSO-voucher ter waarde van €2.500,- voor sociaal ondernemers

Wilt u als werkgever ook uw PSO-certificering behalen met een voucher van FactorWerk ter waarde van €2.500,-? Neem dan contact op met onze accountmanager en PSO-adviseur Esther Hendriks, zij helpt u graag bij de aanvraag, voorbereiding en auditering. Voor meer informatie over de voucher klikt u hier.