Onze gemeente is 10 ‘Harrie's’ rijker

27-11-2023

Afgelopen week hebben 10 medewerkers van organisaties in de gemeente Zutphen de training Harrie met een certificaat afgerond! Harrie is de ideale collega: iemand die begeleiding op de werkvloer geeft aan collega’s met een (nog) extra ondersteuningsbehoefte. Harrie staat voor: Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. 

De kersverse Harrie’s, werkzaam bij Work Orange en gemeente Zutphen, team Beheer & Onderhoud hebben tijdens de tweedaagse training de fijne kneepjes van het vak geleerd en ervaringen met elkaar uitgewisseld. Hiermee kunnen zij een nog betere begeleiding bieden aan (toekomstige) collega’s die -vaak tijdelijk- extra ondersteuning nodig hebben.

Werkkansen voor iedereen

Inge Vriezekolk, accountmanager GelreWerkt!: ‘Het is mooi dat we samen met werkgevers investeren in een nog inclusievere arbeidsmarktregio en zo de werkkansen voor iedereen vergroten. Dat stimuleren we graag en daarom hebben we de tweedaagse Harrietraining bij de organisatie CNV Jongeren ingekocht.’

Word ook een Harrie

Net als deze werkgevers (nog) socialer ondernemen door Harrie’s op te leiden voor uw toekomstige medewerkers die soms die extra ondersteuning nodig hebben? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers via werkgeversteam@gelrewerkt.nl of 0575 - 595 700.

Meer informatie over de Harrietraining leest u hier.