Morgo Folietechniek zet zich in voor ouderen

2-12-2020

‘Doordat we het als bedrijf goed doen, kunnen we ook onze sociale kant laten zien.’ Dit zegt Everhard Gerritsen, directeur van Morgo Folietechniek In Zutphen. ‘Ik ben trots op wat we met elkaar bereikt hebben, we zijn fors gegroeid en ook de coronacrisis heeft ons niet beperkt.’ Sinds 2008 geeft hij leiding aan het bedrijf dat folie levert aan de bouw, zowel voor projecten als voor prefab en sinds kort ook bouwmarkten.

Iedereen doet mee

Ondernemend is hij zeker én met aandacht voor het sociaal ondernemerschap. Ongeveer 20% van alle medewerkers heeft iets meer aandacht bij het werk nodig, zeker aan het begin. Met veel enthousiasme steekt hij daar tijd in: ‘Je wilt toch allemaal in een maatschappij leven waar iedereen mee kan doen? Dan moeten de sterken soms de zwakken even dragen. Dat gaat met vallen en opstaan, maar geldt dat niet voor iedereen?’ En niet alleen de medewerkers hebben zijn aandacht, ook de ouderen in onze regio. Door de coronacrisis werd hem snel duidelijk dat ouderen hierdoor nog eenzamer worden.

Sociaal hart

Vanuit zijn sociale hart vond hij dat er snel iets gedaan moest worden voor de ouderen. Dankzij zijn zakelijke en sociale contacten heeft hij er in korte tijd voor kunnen zorgen dat ouderen een tablet hebben gekregen. Samen met bevriende ondernemers in Zutphen en Deventer en zijn zoon, die ook ondernemer is, heeft hij er zijn schouders onder gezet. ‘Er moest in korte tijd veel geregeld worden, zoals met organisaties in de zorg, de gemeenten Deventer en Zutphen, want haast is geboden om de eenzame ouderen te ondersteunen.’

Zwaan-kleef-aan-effect

Uiteindelijk is ook De Zonnebloem aangesloten en waren er veel bedrijven bereid het initiatief te steunen. Soms met een kleine bijdrage, soms wat grotere. En dat allemaal om de tablet ‘De Compaan’ van de organisatie De Compaan beschikbaar te stellen. Deze tablet is heel gebruikersvriendelijk zodat ouderen heel gemakkelijk en gelijk met kinderen en kleinkinderen kunnen beeldbellen om zo elkaar in coronatijd te zien! Op www.allentegeneenzaamheid.nl staan alle betrokken organisaties vermeld. Ook meedoen of een oudere blij maken met een tablet? Alle informatie staat op de website.

Samen socialer ondernemer

Tot slot spreekt Gerritsen ook zijn complimenten uit voor Eelco: ‘Eelco werkt ruim 3 jaar gedetacheerd via GelreWerkt! bij ons. Hij snijdt de folie op maat en kan dat als geen ander. In samenwerking met GerleWerkt! heeft hij vorig jaar ook zijn diploma voor Magazijnmedewerker niveau 2 gehaald. En om nog meer mensen vanuit de Participatiewet een passende werkplek te bieden, zet ik me graag in als ambassadeur voor medewerkers zoals Eelco. Dus, als u twijfelt om iemand aan te nemen vanuit de Participatiewet via bijvoorbeeld GelreWerkt! of UWV? Neem dan gerust contact met mij op zodat ik mijn ervaring kan delen. Zo zorgen we er voor dat iedereen kan meedoen!’