Leren & Werken

Van werknemers wordt steeds meer flexibiliteit gevraagd. Dat geldt zowel voor medewerkers met een hoog opleidingsniveau, met een basiskwalificatie alsook voor werknemers die (nog) een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. De combinatie van werken en leren is dan ook uiterst belangrijk. Dat geldt voor iedereen die al een baan heeft, moet wisselen van baan of zich nog moet voorbereiden om aan de slag te gaan. Het behalen van praktijkgerichte deelcertificaten is ook een prima opstap voor het behoud of vinden van een baan.

Voor degenen die tussen twee banen inzitten of al lange tijd niet meer gewerkt hebben, worden werkervaringsplaatsen bij reguliere werkgevers ingezet. In samenwerking met onder andere Aventus, Graafschap college en Praktijkonderwijs wordt scholing aangeboden. Na afronding - veelal na 6 tot 12 maanden - ligt er een passende werkplek in het verschiet.

Steeds meer werkgevers in diverse branches zijn bereid om werkervaringsplaatsen ter beschikking te stellen. Waardoor werken en leren de basis is voor duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Financiële regelingen en subsidies

Investeren in kennis loont maar er zijn ook kosten aan verbonden. Om hierin tegemoet te komen, zijn er verschillende financiële regelingen voor zowel de werkgevers, werknemers en werkzoekenden, waar gebruik van gemaakt kan worden. Op de site van het Leerwerkloket Stedenvierkant leest u meer over de financiële mogelijkheden.